Netwerk, server of computer gecrasht?

Crash herstel technieken

Helaas crashen zelfs de beste software applicaties soms. Wanneer u niet opgeslagen wijzigingen heeft gedaan in een bestand terwijl uw applicatie crasht, zou het kunnen dat u veel kostbare tijd nodig heeft om al uw niet opgeslagen werk te reproduceren . Powerproject is ontwikkeld om te herstellen van een client of server crash waarbij de meeste, zo niet al uw, data intact blijft. De Enterprise server houdt een kopie bij van alle op de Powerproject clients lopende werkzaamheden, en elke client houdt een kopie bij van het eigen werk. Dit betekent dat wanneer de Enterprise server of een client crasht, u het programma kunt herstarten en door kunt gaan waar u was gebleven. Wanneer of de server of een client crasht, kunt u het programma dat gecrasht was herstarten en door gaan met werken.

Wanneer een client crasht

Bij een client crash is de Powerproject client abnormaal gestopt. Nadat de communicatie tussen de server en de client verloren is, houdt de server een kopie van de lopende werkzaamheden op die client. U kunt de tijdsduur specificeren waarin het werk wordt bijgehouden door het instellen van de timeout duur. Wanneer een gebruiker binnen deze tijdsduur de client herstart en weer inlogt bij hetzelfde project, is de server in staat om de voorafgaande wijzigingen bij de client te herstellen. Wanneer de gebruiker de client niet binnen deze tijdsduur herstart en inlogt bij het zelfde project, verwijdert de server haar kopie van de lopende werkzaamheden op die client en zol de gebruiker niet meer in staat zijn om de niet opgeslagen wijzigingen terug te halen.

Wanneer een gebruiker de client herstart na een client crash, verschijnt er een dialoogvenster waarin de gebruiker ervoor kan kiezen of hij het werk wilt hervatten aan het project dat was verlaten, of dat hij een nieuw project wilt starten. Wanneer de gebruiker ervoor kiest om het werk te hervatten bij het project dat was verlaten zal het project openen in precies dezelfde staat als die van vlak voordat de client crashte.

Wanneer de server crasht

Bij een server crash is de Enterprise server abnormaal gestopt. Wanneer de server crasht wordt er aan alle clients een bericht weergegeven waarin ze worden geïnformeerd dat de client haar connectie naar de server verloren is. U moet dan de Asta server herstarten. U hoeft echter de clients niet uit te zetten tijdens het wachten op het laden van de server. Wanneer de server laadt, terwijl de client nog steeds open staat, zal deze automatisch naar de server connecten en het project dat open stond op het moment dat de server crashte opnieuw laden.

Wanneer een connectie naar een Oracle® of SQL ServerTM database verloren is gegaan wordt er aan alle clients een bericht weergegeven waarin ze worden geïnformeerd dat de client haar connectie naar de database verloren is. Dit bericht wordt herhaald in een frequentie die u zelf kunt definiëren totdat de connectie naar de database hersteld is. Gebruikers worden gewaarschuwd om hun werk op te slaan wanneer de connectie naar de database is hersteld.

Vraag direct Spoedhulp aan!